چندین کشور برای میزبانی مذاکرات پوتین و ترامپ اعلام آمادگی کرده اند.

چندین کشور برای میزبانی مذاکرات پوتین و ترامپ اعلام آمادگی کرده اند.

میزبانی از مذاکرات پوتین و ترامپ

یوری اوشاکوف، دستیار پوتین گفت که چندین کشور پیشنهاد میزبانی مذاکرات بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده را داده اند.

در یک نشست مطبوعاتی روز دوشنبه، از اوشاکوف پرسیده شد که آیا ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و رابرت فیکو از اسلواکی، پیشنهاد میزبانی نشست بین دو کشور دارای سلاح هسته ای را داده اند یا خیر. او به خبرنگاران گفت: «ما چندین پیشنهاد از کشورهای مختلف دریافت کرده‌ایم. وی گفت: «من از کشورهای خاصی نام نمی برم تا بر هیچ گونه تحولات احتمالی تأثیر نگذارم. اما چنین پیشنهادهایی مطرح شده و در حال انجام است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا مدعی شده است که می‌تواند به سرعت میانجی‌گری بین روسیه و اوکراین باشد. او هفته گذشته گفت که آماده است در اسرع وقت با پوتین صحبت کند.

با این حال کرملین روز یکشنبه اعلام کرد که هیچ برنامه خاصی برای برگزاری این نشست وجود ندارد.

طبق گزارش‌های رسانه‌ها، تیم ترامپ در حال بررسی توقف درگیری در خط مقدم فعلی است. هم روسیه و هم اوکراین این ایده را غیرقابل قبول رد کرده اند. مسکو اصرار دارد که کی یف باید از آرزوهای خود برای پیوستن به ناتو چشم پوشی کند و از ادعای خود در مورد کریمه و چهار منطقه سابق اوکراین که اکنون بخشی از روسیه هستند صرف نظر کند. مذاکرات صلح که در بلاروس و ترکیه برگزار شد در بهار 2022 شکست خورد و هر دو طرف طرف مقابل را به طرح خواسته های غیرواقعی متهم کردند.

پوتین بعداً گفت که مذاکره‌کنندگان اوکراینی پس از توافق اولیه مبنی بر تبدیل اوکراین به کشوری بی‌طرف و محدود کردن ارتش آن، به طور ناگهانی مذاکرات را کنار گذاشتند.

ویکتوریا نولند، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در سال 2024 گفت که واشنگتن و متحدانش به کی‌یف توصیه کرده‌اند که با شرایط درخواستی مسکو موافقت نکند. سوئیس، ترکیه و عربستان سعودی از جمله کشورهایی بودند که تمایل خود را برای میزبانی مذاکرات بین روسیه و اوکراین ابراز کردند، در حالی که چین، برزیل و اندونزی نقشه‌های راه برای پایان دادن به درگیری ارائه کرده‌اند. مجارستان و اسلواکی با مخالفت با حمایت بی قید و شرط از اوکراین و اصرار بر این که مناقشه باید از طریق راه های دیپلماتیک حل و فصل شود، با دیگر اعضای ناتو جدال کردند.

بر اساس گزارش کرملین، اوربان و پوتین در اوایل ماه جاری در تماس تلفنی درباره مناقشه اوکراین به تفصیل گفتگو کردند. فیکو روز دوشنبه در سفری غیرمنتظره به مسکو رفت و پس از دیدار با پوتین به خبرنگاران گفت که تصمیم کی‌یف برای تمدید نکردن قرارداد ترانزیت گاز طبیعی به اقتصاد اسلواکی آسیب می‌زند. اسلواکی گاز روسیه را از طریق خاک اوکراین دریافت می کند.

به اشتراک بگذارید: