خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه (IHIT RUSSIA) در سال 1400 در شهر مسکو و با هدف کمک به توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان و فناور با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد.
ارائه خدمات مورد نیاز برای توسعه بازار مانند انجام مطالعه بازار، تحقیقات بازار محصولات و بازاریابی کالا و خدمات، اخذ مجوزات و گواهینامه های مورد نیاز گوست GOST و انطباق EAC، برگزاری پاویون ها و نمایشگاههای تخصصی، برگزاری نشستهای دوجانبه فناوری محور، ثبت شرکت، ثبت پتنت و اختراع، ثبت نشان تجاری، خدمات حقوقی و قراردادی، فروش آنلاین محصولات در فروش روسیه، تبادلات مالی، صادرات محصولات به روسیه، تامین کالا از روسیه، انجام خدمات لجستیک، اجاره دفتر و میز کار بخشی از تسهیلات فراهم شده از سوی خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه برای شرکتهای دانش بنیان و فناور ایرانی است.
خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه در فضایی به مساحت 150 مترمربع در قلب شهر مسکو و حلقه اول و نزدیک سفارت جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و به صورت خصوصی و انتفاعی فعالیت نموده و خدمات متنوعی را به شرکتهای دانش بنیان و فناور ایرانی ارائه می نماید.
اما در خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه چه خدماتی به یک شرکت دانشبنیان و فناور ایرانی ارایه می شود؟
1- انجام تحقیقات بازار با هدف ایجاد شناخت از بازار روسیه، تحلیل بازار و قیمت، تحلیل رقبا و تشخیص راهکارهای ورود به بازار
2- دریافت مجوزات، استانداردها و گواهینامه ها با هدف تسهیل ورود محصول به بازار روسیه
3- ارائه خدمات و مشاوره های حقوقی و قراردادی و ثبت شرکت و شخصیت حقوقی و مانند آن
4- ارائه خدمات ثبت برند، نشان تجاری و ثبت اختراع و پتنت در فدراسیون روسیه
5- ارائه خدمات تبادلات مالی بین ایران و روسیه
6- بازاریابی و فروش محصولات شرکتهای ایرانی در بازار روسیه بالاخص از طریق پلتفرمهای آنلاین
7- تامین کالا و قطعات از بازار روسیه برای شرکتها و بنگاههای ایرانی
8- اختصاص نیروی انسانی فنی و بازاریابی با هدف تخصیص نیروی بومی برای پیشبرد اهداف شرکت ها در روسیه
9- اجاره میز کار و یا اتاق کار یا اتاق جلسات به شرکتها و نمایندگان آنها
10- نمایش کالاهای فناورانه در نمایشگاه و شوروم خانه نوآوری با هدف ارایه و معرفی به تجار روسی
11- کمک در مذاکرات تجاری از طریق حضور نمایندگان و مشاوران خانه نوآوری ایران در روسیه
12- سایر خدمات در توافق با شرکتها و بنگاههای متقاضی.
بازار 185 میلیون نفری فدراسیون روسیه و جهار کشور دیگر عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصتی مطلوب را برای معرفی و فروش محصولات دانشبنیان و نوآورانه و صنایع خلاق ایران فراهم ساخته است. «ایجاد زیرساختی برای کمک به صادرات محصولات شرکت ها» و ارائه خدمات مورد نیاز شرکتهای برای ورود به ان بازار، سبب شد که خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه (IHITRUSSIA) با حمایت اولیه بخش دولتی در سال 1400 راه اندازی گردد. خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه دارای ماهیت حقوقی مستقل، غیردولتی و خصوصی است و کلیه شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور و خلاق ایرانی برای ورود به بازار روسیه می توانند از خدمات این خانه بهره مند شوند.
در 8 ساله اخیر رشد صادرات غیر نفتی ایران عدی بالغ بر 250 میلیارد را دلار نشان میدهد که نشان از جایگاه رو به رشد کالاهای غیر نفتی دارد و با توجه به تجربه و سابقه دیرینه تعاملات اقتصادی بین ایران و روسیه، بازار روسیه پذیرای محصولات مختلفی از ایران بوده و مشتریان روسی به خوبی با توانمندی و کیفیت کالاهای ایرانی آشنا هستند. ورود محصولات و کالاهای دانشبنیان و فناورانه ایرانی به روسیه، دسترسی به بازار سایر کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با جمعیتی بالغ بر 185 میلیون نفر را نیز تسهیل مینماید. خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه دارای ماهیت حقوقی مستقل، غیردولتی و خصوصی است و کلیه شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور و خلاق ایرانی برای ورود به بازار روسیه می توانند از خدمات این خانه بهره مند شوند.
تشکیل هاب صادراتی در کشور روسیه به منظور گسترش شبکه ی نوآوری و فناوری ایران در جهت افزایش ارزآوری و ایجاد اشتغال، آشنا شدن دنیا با آخرین توانمندی های صنایع خلاق و نوآور در ایران, تسهیل تبادلات فناورانه بین ایران و روسیه، حضور فعال در اکوسیستم نوآوری فدراسیون روسیه برای کمک به کسب و کارهای ایرانی از جمله ماموریت های این خانه در روسیه می باشد.
افزایش جمعیت کشور، کاهش درآمدهای نفتی و مهمتر از همه پایانپذیر بودن منابع نفت، مدتها است که سیاستگذاران و برنامهریزان کشور را به این باور رسانده که توسعه صادرات غیرنفتی و رهایی از اقتصاد تک محصولی، ضرورتی اجتنابناپذیر است. تبدیل شدن خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه به محلی برای نمایش کالاها و خدمات ایرانی و پایگاهی برای ارتباط بین شرکتها و موسسات دانشبنیان و فناور ایرانی و بازرگانان روسی و در نهایت ایجاد پایگاه صادرات محصولات دانش بنیان و در نهایت انتفاع اقتصادی دوجانبه از جمله اهداف راه اندازی این شرکت است.